Corporate Design | Washington, DC | 100,000 sf | 2016

This project is part of a larger multi-phase project to transform the offices of a well-known data and analysis service firm to align with the philosophy of its new parent company.

The parent company, which does not believe in private offices even for its highest executives, nor does it have conference rooms that are not transparent, presented SKB with the challenge of designing a space that would be accepted by the staff who had become used to enclosed offices with plenty of individual privacy.

SKB’s design strategy was to take the parent company’s “one large room” standard and introduce translucent elements – colored glass conference rooms, channel glass screen walls, laser-cut acrylic and glass screens, and a fish tank – and place them in an orderly manner to keep the feeling of openness and transparency while providing a sense of scale and intimacy to the various sections of the plan.